Signe Kolmos, Engine, om Ledelsesudvikling

”Velfunderede redskaber til at tune ind på andre”

Signe Kolmos hjælper ledere med at blive den bedste version af sig selv. Hun elsker, når de får en aha-oplevelse med Everything DiSC, for det er første skridt til gode forandringer.

Hvordan er du kommet til at arbejde med Everything DiSC?

”Da jeg var barn, havde jeg en særlig evne til at mærke efter, hvordan folk omkring mig havde det. Jeg kunne simpelthen mærke, om de udsendte en god eller en dårlig energi, og om det, de sagde, var udtryk for, hvordan de virkelig havde det. Altså, om det kom fra hjertet. Alligevel valgte jeg at uddanne mig til kemiingeniør, fordi jeg også godt kan lide fag, hvor man kan sætte to streger under. Efter min uddannelse blev jeg ansat i lægemiddelbranchen og steg ret hurtigt i graderne. Det faldt mig nemt at begå mig med alle typer kollegaer, og jeg var god til at skabe gejst om projekterne og få alle til at yde deres bedste ud fra deres unikke styrker. Jeg fik gradvist mere ansvar, og til sidst handlede mit job (på dette tidspunkt i Novo Nordisk) mere eller mindre kun om ledelse. Ledelse er som bekendt et fag i sig selv, så på et tidspunkt begyndte jeg at interessere mig for at supplere min naturlige intuition for, hvad der driver mennesker – den, som jeg har haft fra barnsben – med konkrete ledelsesredskaber. Jeg sonderede markedet grundigt og fandt frem til Everything DiSC og blev certificeret i det og sidenhen i Five Behaviors.”

Hvad er fordelen ved Everything DiSC?

”Det kan jeg næsten bedst besvare med en beskrivelse af det lederforløb, jeg netop har gennemført for en række ledere i Novo Nordisk. Alle deltagere kom med en akademisk uddannelse i bagagen, så det var en meget reflekteret og analyserende gruppe, jeg havde med at gøre. Heldigvis har de samtidig en stor respekt for, at god ledelse kræver en indsats, så de kommer grundlæggende med ja-hatten på. De vil gerne lære, men det skal ske på et sagligt grundlag, hvis de skal tage det til sig. Og her er Everything DiSC et eminent redskab. Det er velfunderet og dermed troværdigt, og så er det et effektivt redskab til at pege egne styrker og udfordringer ud – og dernæst relatere det til de dynamikker, der udspiller sig, når man møder andre profiler. Med Everything DiSC kommer man ud over diffuse synsninger og overfladiske analyser af, hvordan kommunikationen til kollegerne og medarbejderne foregår. Man får et fælles sprog og en dybere indsigt i, hvad der driver en handling eller ytring – og ikke mindst, hvordan man motiverer andre.”

”Med Everything DiSC kommer man ud over diffuse synsninger og overfladiske analyser af, hvordan kommunikationen til kollegerne og medarbejderne foregår. Man får et fælles sprog og en dybere indsigt i, hvad der driver en handling eller ytring – og ikke mindst, hvordan man motiverer andre.”

Er det et budskab, deltagerne tager til sig?

”I høj grad. Egenudvikling kan meget hurtigt blive sårbart, så jeg oplever bestemt, at deltagerne sætter pris på, at man med Everything DiSC træder et skridt til side og betragter tingene i strakt arm – altså som et fænomen, hvor man søger objektive forklaringer frem for bare at bebrejde sig selv eller andre. På mit sidste hold havde ingen ledere C-energi. Men paradokset var, at langt de fleste af deres medarbejdere faktisk havde det. Så når en af lederne føler sig kaldet til at fejre en sejr ved at stille sig op og råbe, at vi er fucking fantastiske, så skræmmer det i værste fald medarbejderne. Og i bedste fald efterlader det dem bare uforløste, for hvis du skal gøre dem glade, skal du sætte dig ned med dem enkeltvis og forklare dem, hvad de specifikt gør godt i deres egenskab af at være specialister. De har brug for harmoni, kontinuitet og detaljer – altså det stik modsatte af en chef, der afleverer sine budskaber i hovedoverskrifter.

En anden øjenåbner for deltagerne er, at de lærer at acceptere, at de ikke behøver at være verdensmestre til alt. Everything DiSC viser jo med tydelighed, hvor man har sine styrker og svagheder. Er der noget, man ikke er god til, kan man selvfølgelig sagtens lægge sig i selen for at blive bedre, men ofte er det bedre bare at få andre til at klare opgaven og i stedet fokusere på det, man allerede er god til. Det budskab er vigtigt for mig at formidle.”

Du arbejder mest med længere forløb – hvordan kan det være?

”Det skyldes ganske enkelt, at jeg ønsker at skabe en effekt med det, jeg laver. Jeg bliver ind imellem spurgt, om jeg ikke lige kan kigge forbi og fx tale lidt om Everything DiSC eller Work of Leaders, og det siger jeg altid nej tak til, for det gør ingen forskel. Hvis man skal rykke sig, skal der være et forløb, hvor man arbejder indgående med redskaberne i forhold til specifikke temaer, fx feedback. Mine forløb starter altid med, at jeg sammen med kunden netop definerer, hvad det er, man gerne vil opnå med forløbet. Hvad vil kunden konkret gerne blive bedre til? Indimellem strækker mine uddannelsesforløb sig over tre år, fordi der skal være tid til at reflektere og praktisere de ting, vi gennemgår på vores workshops. Og jeg ved fra mine kunder, at de er meget glade for, at der netop er tid til at arbejde med det, de lærer. Derfor går jeg også meget op i, at alle deltagere formulerer klare mål for, hvad de konkret vil arbejde med fra gang til gang – og så følger vi selvfølgelig op på det, når vi ses. Hvad er gået godt, og hvad er gået knapt så godt?”

”De er mit Back Office, som jeg altid kan vende mig mod, når jeg har brug for hjælp.”

Hvordan oplever du samarbejdet med DISCnordic?

”Præcis sådan… som et samarbejde. De er mit Back Office, som jeg altid kan vende mig mod, når jeg har brug for hjælp. Det kan både være af teknisk karakter eller fagligt. Der bliver altid svaret lynhurtigt, så det er en stor tryghed at have i ryggen. Og så er jeg især glad for, at de deler så rundhåndet ud af deres viden. De har nogle inspirerende opslag på LinkedIn, som jeg altid læser med stor fornøjelse, og hvis jeg står og mangler noget konkret, har Michael (Michael Giroux-Drejer, red.) altid nogle gode slides, han kan sende. Jeg er jo kun mig selv i butikken, så det er virkelig rart at have hjælpen tæt på og vide, at der altid bliver svaret med det samme.”

Engine 

Engine hjælper mennesker med at opdage deres styrker og muligheder for at skabe en effektfuld positiv forandring – både individuelt og i deres team. Virksomheden, der består af Signe Kolmos, tilbyder blandt andet lederudvikling, karriereudvikling, stresshåndtering, organisationsudvikling og rekruttering.  

Indkøbskurv
Varekurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0

Declaration of Consent

Declaration of Consent

I hereby give consent for DISCnordic to store and process the information I have provided in the form to contact me.

Information submitted in the form is sent to a mailbox where only authorized personnel with special access can access and process the information.

Once contact has been achieved and the information provided in this form is no longer needed, it will be deleted.

By giving consent, it is accepted that DISCnordic, until contact is achieved, may store and process my information.

DISCnordic is the Data Controller.

Consent is given freely and can be withdrawn at any time.

I also declare that I have been informed of my rights and how I exercise them, cf. DISCnordic’s personal data policy.

Samtykkeerklæring

Samtykkeerklæring

Jeg giver hermed samtykke til at DISCnordic må opbevare og behandle de oplysninger jeg har afgivet i formularen, til at kontakte mig.

Oplysninger afgivet i formularen, sendes til en mailpostkasse, hvor kun autoriseret personale med særlig adgang kan tilgå og behandle oplysningerne.

Når kontakt er opnået, og der ikke længere er behov for oplysningerne, der er afgivet i denne formular, slettes de.

Ved afgivelse af samtykke accepteres det, at DISCnordic, indtil kontakt er opnået, må opbevare og behandle mine oplysninger.

DISCnordic er Dataansvarlig.

Samtykket er afgivet frit og kan til enhver tid trækkes tilbage.

Jeg erklærer samtidig at jeg har fået oplyst mine rettigheder og hvordan jeg udøver dem jf.  DISCnordics persondatapolitik.