3F – Vi spiller os klogere

Vi udvikler og uddanner vores personale via spil

Hos 3F er det vigtigt at klæde sine ledere og medarbejdere på til at håndtere de daglige udfordringer, der kan opstå på arbejdspladsen, til det benytter 3F blandt andet DISCteamplayer i sin lederudvikling.

Vi har talt med Tim Callesen, uddannelseskonsulent og facilitator hos 3F samt Merete Jensen, teamleder for URO hos 3F og ansvarlig for udviklingsområdet. Et element i 3F`s vision og kompetencestrategi er at udvikle og skabe dygtige og professionelle afdelinger, og dygtige og glade medarbejdere.

”Det er vigtigt for os at skabe uddannelsesforløb, som understøtter vores kompetence- strategi” fortæller Merete Jensen

Merete og Tim købte DISCteamplayer spillet hos DISCnordic og testede det af på en gruppe kollegaer. Her fandt de hurtigt ud af, at spillet var nemt at gå til, og at historien i spillet næsten kunne have været forfattet af 3Fs egne folk, da det var utrolig virkelighedsnært.

Efter gruppen havde spillet DISCteamplayer, valgte Tim og Merete at lade tage spillet indgå med som en del af lederuddannelsesforløbet for afdelingsledere.

DISCteamplayer blev spillet aftenen, inden kurset startede. Det betød, at der kom godt gang i diskussioner om valg og beslutninger, som skulle tages i spillet. 

”Der opstod et element af konkurrence og folk forholdt sig til medarbejderne i spillet, hvilket gav et par spændende timer og en god start på kurset” fortæller Tim Callesen.

DISCteamplayer satte rammen for diskussioner og dialoger de efterfølgende to dage på kurset, og det fungerede rigtig godt, at det praktiske kom før det teoretiske, fortæller både Merete og Tim.

Spillet skabte et stort engagement, hvilket gjorde det nemt at facilitere. Samtidig gav det for facilitatoren en mulighed for at komme rundt til grupperne og observere og samle god viden, inden de kommende dages undervisning.

”For os handler det altid om at finde de bedste løsninger, som kan skabe den rigtige ramme for vores afdelingsledelser og vores medarbejdere samt være med til at støtte op om vores kompetencestrategi” fortæller Merete Jensen.

Share this post

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.