Oplevelser med 15FQ+

Erfaring med fem-faktor værktøjet 15FQ+

Interview af Annette Højmann, Administrerende Direktør fra Højmanns

15FQ+ er en profil

15FQ+ er en ny personprofil på det danske marked, som er ved at gøre sig bemærket ude i de forskellige danske virksomheder. 15FQ+ kan bruges i forbindelse med rekruttering og udvikling.

Vi har spurgt adm. direktør og chefkonsulent Annette Højmann fra Højmanns om hendes oplevelser og erfaringer med 15FQ+ værktøjet samt certificeringen:

Hvad synes du om 15FQ+ certificeringen? 

“Jeg synes, at 15FQ+ er en god og relevant profil at anvende til lederudvikling. Det specielle er de mange muligheder for at trække forskellige typer af rapporter, der giver gode indsigter og viden om lederen/kandidatens særlige styrker/ressourcer og udviklingsområder”.

“Jeg har især haft gavn af at få det store ”opslagsværk” (Kursusbogen der udleveres på kurset) med hjem, hvor jeg har haft mulighed for at se på korrelationer mellem de forskellige faktorer samt at finde inspiration til mine tilbagemeldinger”.

“Jeg bruger forholdsvis lang tid på at sætte mig ind i de forskellige rapporter, og derfor er det et rigtig godt opslagsværk at søge inspiration i, så der kan gives så relevant feedback som muligt til testpersonen”.  

Hvad er din oplevelse af 15FQ+?

“Som udviklingsværktøj har det været virkelig godt og udviklende at bruge. 15FQ+ hjælper med at få en dialog om det, der ligger bag adfærden og min erfaring er, at det giver en helt anden og dybere samtale om ledelse, når man anvender 15FQ+”.

“Det at få en samtale om de interpersonelle strategier og relationer, koble med Tænkestil og Copingstil giver respondenten en bedre og mere sammenhængende forståelse af, hvad han/hun rummer og bringer i spil i lederjobbet”.

“Den kontra-produktive profil (skyggesiden) er jeg også glad for at arbejde med. Den viser, hvordan lederen agerer under pres, og det at få sat ord på sig selv under pres, fortæller ledere mig er en lettelse. Når vi folder ud i hvilke situationer, adfærden viser sig, kan jeg fornemme, at lederen får ny værdifuld viden om sig selv, og det giver os anledning til at drøfte strategier til at forebygge, at den kontra-produktive adfærd bliver for dominerende i en travl og krævende hverdag”.

Hvad synes du er anderledes ved 15FQ+ end andre værktøjer?

“Tyngden og dybden i profilen. Den giver mange flere indfaldsvinkler til en god og støttende samtale. Profilen kommer bag adfærden og giver sprog, viden og indsigter i de bagvedliggende strukturer og mønstre og den enkelte får viden om egne psykologiske drivkræfter og motiver. Man lærer sig selv at kende på en ny og mere indsigtsfuld måde”.

Hvis du skulle anbefale 15FQ+ til andre hvad vil du fremhæve?

“Muligheden for at få grundlæggende viden og forståelse for, hvordan man indretter sig i sit lederskab ved at fremhæve sider af personligheden som fx interpersonelle relationer, tænkestil og copingstil”.   

Der er 5 forskellige rapporter, hvilke vil du fremhæve som de bedste og hvorfor?

“Jeg synes, at den korte feedback rapport, som jeg udleverer til testpersonen, er rigtig god, overskuelig og med et godt og relevant sprog. Desuden har jeg gode erfaringer med at dele og gennemgå den kontraproduktive rapport. Til min egen forberedelse er jeg særlig glad for den lange rapport (Udvidet Rapport).  Jeg har endnu ikke haft lejlighed til at anvende Emotionel Intelligens Rapporten.”

Hvordan har du oplevet 15FQ+ gav en særlig indsigt?

“Når jeg gennemgår rapporterne med testpersonerne, har jeg tegnet et Mind Map, hvor jeg opsummerer resultaterne i en dialog med vedkommende. Det giver et rigtig godt overblik, hvorefter vi dykker ned i nogle af de hypoteser, som jeg har udarbejdet i min forberedelse. Når jeg kobler hypoteserne på og vi dykker ned i tabellerne, opstår der et ”moment af klarhed” for testpersonen og jeg kan mærke, at vedkommende møder sig selv. Jeg synes, at det er nogle meget smukke øjeblikke og jeg oplever dem som meget værdifulde”.

Share this post

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email
Scroll til toppen