10 gode grunde til 15FQ+

15 FQ+ Personlighedstest

Hvorfor er det en god ide at bruge en personlighedstest? 

Af Mette Boje

Mange års forskning har vist at personlighed har stor betydning for hvordan vi præsterer, dygtiggør og udvikler os i et job. Personlighedstests er en hurtig, systematisk og objektiv metode til at finde og udvikle det optimale match mellem personlighed og job, som er en fordel for både respondent og virksomhed. Personlighedstest er derfor god at anvende, når du skal rekruttere, on-boarde og udvikle medarbejdere.

Her er 10 gode grunde til hvorfor du skal vælge personlighedstesten 15FQ+:  

1. Personlighedstest med dybde

15FQ+ er en personlighedstest, der bygger på Fem-Faktormodellen og måler på 16 forskellige personlighedstræk. Dette øger sandsynligheden for, at du får svar på det, der er relevant, når du f.eks. skal rekruttere nye medarbejdere eller udvikle ledere. Når vi spørger vores kunder om, hvad de synes det bedste ved 15FQ+ er, svarer de: ”Friheden til at tale ind i dybdegående personlighedstræk og få nuancerne frem”

2. Et værktøj med en fleksibilitet, som du måske ikke før har set

15FQ+ er et værktøj som du kan skrue op og ned for. 15FQ+ kan både give dig et hurtigt og fokuseret indblik i respondenten, men også en dybdegående og nuanceret beskrivelse af respondenten. Det er formålet, der afgør hvor meget og hvor lidt information, du anvender.

3. Kvalitet i respondentens besvarelse

15FQ+ giver indsigt i respondentens svarkvalitet, dvs. om respondenten prøver at fremstille sig selv i et bedre lys, eller på anden måde bevidst prøver at påvirke sine svar, hvilket giver dig en sikkerhed for at du ved om respondenten har besvaret værktøjet åbent og ærligt.

4. Respondenterne sparer tid

Nem og hurtig at udfylde, hvilket betyder, at den kan bruges på alle målgrupper og respondenten skal ikke bruge mere end ca. 20-25 minutter på at besvare spørgeskemaet.

5. Du kan vælge flere forskellige rapporter

Du får adgang til fem forskellige rapporter, som gør det muligt for dig at gå i dybden med det, der er særlig vigtigt i en given rekruttering eller i et udviklingsforløb. Se mere her om de fem forskellige rapporter

6. Jobprofilen skaber fokus i rekrutteringen

Du har mulighed for at lave en Ideel Jobprofil så det specifikke job kan sammenholdes med kandidatens prioriteringer af de 16 forskellige personlighedstræk. Denne sammenligning giver overblik over fokusområder, der er relevante i rekrutteringssamtalen.

7. Aflevér en feedback rapport til kandidaten – det er god stil

Adgang til en feedback rapport, der specifikt er skrevet til kandidaten, og som er formuleret i et neutralt sprog. Det er god stil at give kandidaten noget med hjem fra den samtale han/hun har valgt at deltage i og bruge energi på.

8. Forberedelse til samtalen kan gøres hurtigt

Forberedelse til en tilbagemelding af 15FQ+ kan for certificerede med noget erfaring gøres på 15 minutter, hvilket betyder at du i en travl hverdag nemt kan gå velforberedt ind til en samtale.

9. Hjælpematerialerne holder dig skarp

Indeholder hjælpematerialer som f.eks. tilbagemeldingskort, hvor de 16 forskellige personfaktorer er beskrevet. Kortene er i tilbagemeldingsprocessen en hjælp for både kandidat og tilbagemelder. Udover at tilføre relevante informationer til samtalen er kortene en hjælp til at spare forberedelsestid

10. Du skal ikke selv finde alle de gode hypoteser

Du får ekstra hjælp til din samtale da 15FQ+ indeholder et afsnit med respondentens styrker og potentielle udviklingsområder, som direkte kan anvendes i relation til det specifikke job eller udviklingsforløb.

Pris?

Prisen for en 15FQ+ test er 450 DKK ex. moms per respondent. 

Certificeringen koster 7.500 DKK ex. moms. og tager 3 dage. 

Vil du vide mere om 15FQ+ og certificeringen, så læs her: 15FQ+

Share this post

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email
Scroll til toppen